Project story – Colourful family home in New Malden

Sitting room in New Malden

Sitting room in New Malden

This beautiful period house in New Malden required complete refurbishment when it was bought by my clients, a young family.  They also elected to extend into the garden, which allowed for a large kitchen / diner / family room at the back of the house.

The brief was to create a colourful family home, which had to be practical as well as stylish.

The client has a keen eye for style and sourced some great finds, many from eBay.  In addition, much of the furniture was coming from their previous home.  My job was to provide guidance on colours, walls, floors, layout and window treatments, and pulling it all together.

Thank you to Anna Stathaki for the great photography.

The entrance hall is calm, but the patterned tiles on the floor add interest, with the colours echoed in the stair runner with its dark border.

Calm entrance hall with patterned tiles and stair runner with border

The formal sitting room at the front of the house (also see main picture in this post) is also calm and collected, with splashes of blue and green to bring out the colours in the vintage rug, passed down from parents.

20160711-westburyrd-108

Moving through to the back of the house, the bright extension offers plenty of space for family life.

20160711-westburyrd-179

The family room retains the original fireplace, adding in contemporary furniture in clean lines to contrast.

20160711-westburyrd-154

Upstairs now, the master bedroom is a restful space, despite the pops of colour.

20160711-westburyrd-037

The guest bedroom on the top floor.

20160711-westburyrd-008

Check out my portfolio and my Houzz profile for additional images, including the children’s bedrooms.

All in all, this home is a great example of how to create a colourful family home, against a backdrop of pale neutrals.  If the family ever get bored of the colour, they could just change or recover the furniture to something more neutral and it would look completely different.  No need to redecorate.

I hope you enjoyed this peek into the story behind a project in my portfolio.  Do get in touch if you’d like me to help you too.

Photography credits throughout: Anna Stathaki

Follow us

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply